Bulega: 29 νίκες και 664 βαθμοί, διπλό ρεκόρ στο WorldSBK

bulega-28-nikes-rekor-worldsbk-estoril
bulega-28-nikes-rekor-worldsbk-estoril

Ενημέρωση 11/10/2026 — Race 2: Ο Bulega ανέβασε το ρεκόρ του στις 29 νίκες και ολοκλήρωσε το τρία στα τρία στο Estoril. Με 664 βαθμούς ξεπέρασε επίσης τους 663 του Jonathan Rea από το 2019, ενώ απομένουν τρεις αγώνες για το τέλος της σεζόν.

Bulega: Νίκη στο Race 2 και νέο ρεκόρ βαθμών

Ο Iker Lecuona ακολούθησε στη δεύτερη θέση, 4,888 δευτερόλεπτα πίσω, με τον Alberto Surra τρίτο στα 11,185. Για τον Surra ήταν το τρίτο βάθρο μέσα στο ίδιο Σαββατοκύριακο. Ο Alvaro Bautista εγκατέλειψε μετά από πτώση στην πρώτη στροφή του 17ου γύρου, ενώ βρισκόταν τρίτος.

Ο Yari Montella τερμάτισε τέταρτος και εξασφάλισε τον τίτλο των ανεξάρτητων αναβατών. Οι Axel Bassani και Lorenzo Baldassarri συμπλήρωσαν την εξάδα. Ο Bulega έφτασε τα 33 βάθρα στη σεζόν και σημείωσε ταχύτερο γύρο 1:34.696.

Η κατάταξη προέρχεται από την επίσημη αναφορά του WorldSBK για το Race 2, δημοσιευμένη στις 18:29 ώρα Ελλάδας.

Bulega: Τα ρεκόρ τον κάνουν περήφανο, αλλά σκέφτεται ήδη τη Jerez

Ενημέρωση 11/10/2026, 22:11 ώρα Ελλάδας: Στις δηλώσεις του μετά τους αγώνες, ο Bulega εξήγησε ότι τα ρεκόρ έχουν αξία για τον ίδιο και τον κάνουν περήφανο, αλλά μεγαλύτερη σημασία δίνει στις νίκες. Το βλέμμα του βρίσκεται ήδη στη Jerez, όπου θέλει να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τους αριθμούς του.

Ο πρωταθλητής απέδωσε τον ρυθμό του στο Race 2 στην πολύ καλή αίσθηση από τη μοτοσυκλέτα και στη δουλειά της ομάδας. Παρότι ο Lecuona έμεινε κοντά στην αρχή, ο Bulega υποστήριξε ότι διαχειρίστηκε καλύτερα το ελαστικό και ήταν ταχύτερος στο δεύτερο μισό. Οι δηλώσεις καταγράφονται στην επίσημη συνέντευξη του WorldSBK μετά το Estoril.

Νωρίτερα: Η 28η νίκη στο Superpole Race

Εξώφυλλο: φωτογραφία αρχείου Bulega, Cremona 2024, Vale93b / Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0. Γραφιστική διασκευή ENGINE POWER με την ίδια άδεια.

Ο Bulega έφτασε τις 28 νίκες στο WorldSBK του 2026 και έγραψε νέο ρεκόρ στη σεζόν. Με την επικράτησή του στο Tissot Superpole Race του Estoril, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, ξεπέρασε τις 27 επιτυχίες του Alvaro Bautista από το 2023. Ο Iker Lecuona τερμάτισε δεύτερος, ενώ ο Alberto Surra πήρε το τελευταίο σκαλί του βάθρου από τον Miguel Oliveira στον τελευταίο γύρο.

Bulega: 28 νίκες με προσπέρασμα στον τρίτο γύρο

Ο Lecuona ξεκίνησε καλύτερα και βρέθηκε μπροστά. Στην αρχή του τρίτου γύρου, όμως, άνοιξε τη γραμμή του στο φρενάρισμα της πρώτης στροφής. Ο Bulega αξιοποίησε το άνοιγμα και πέρασε στην κορυφή, κρατώντας τελικά διαφορά 0,734 δευτερολέπτων από τον ομόσταβλό του.

Ο Ιταλός σημείωσε και νέο ρεκόρ γύρου αγώνα, με 1:34.525. Για τον Lecuona, η δεύτερη θέση ήταν το 30ό βάθρο της καριέρας του στο WorldSBK και το 28ο μέσα στη φετινή χρονιά.

Ο Surra πήρε το βάθρο στο τέλος

Η τρίτη θέση άλλαξε χέρια στον δέκατο και τελευταίο γύρο. Ο Surra πέρασε τον Oliveira στην τρίτη στροφή και τερμάτισε 6,465 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή. Ο Πορτογάλος έμεινε τέταρτος, στα 6,606, μπροστά στο κοινό του.

Ήταν το τρίτο βάθρο του Surra στους τελευταίους τέσσερις αγώνες. Πίσω από την πρώτη τετράδα ακολούθησαν οι Alvaro Bautista, Axel Bassani, Xavi Vierge, Jake Dixon και Lorenzo Baldassarri.

bulega-28-nikes-rekor-worldsbk-estoril
bulega-28-nikes-rekor-worldsbk-estoril
Γραφιστική σύνθεση με φωτογραφία αρχείου του Bulega στην Cremona, 22/9/2024· δεν αποτελεί φωτογραφία του αγώνα Estoril 2026. Πρωτότυπη φωτογραφία: Vale93b / Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0. Διασκευή: ENGINE POWER, CC BY-SA 4.0. Πρωτότυπο · Άδεια

Από την ισοφάριση του Σαββάτου στο νέο ρεκόρ

Το Σάββατο ο Bulega είχε κερδίσει και το Race 1, φτάνοντας τότε τις 27 νίκες και ισοφαρίζοντας τον Bautista. Ο Lecuona ήταν δεύτερος με διαφορά 3,870 δευτερολέπτων και ο Surra τρίτος, στο πρώτο του βάθρο σε αγώνα πλήρους διάρκειας της κατηγορίας.

Η κυριακάτικη νίκη στο Superpole Race είναι αυτή που ανέβασε τον αριθμό στις 28. Η κατάταξη αφορά τον σύντομο αγώνα της Κυριακής και προέρχεται από την επίσημη αναφορά του WorldSBK, δημοσιευμένη στις 13:41 ώρα Ελλάδας. Το Race 2 ολοκληρώθηκε αργότερα με νέα νίκη του Bulega, όπως καταγράφεται στην ενημέρωση στην αρχή του άρθρου.

Πηγές: WorldSBK — Superpole Race Estoril, 11/10/2026 και WorldSBK — Race 1, 10/10/2026.

Νυφικα φορεματα | miss vanity

nyfika-nyfika-foremata-nyfi-evvoia
Περί Μιχαήλ Κοντιζάς 2135 Άρθρα
Ο Μιχάλης Κοντιζάς, γνωστός ως MR ZERO, είναι δημιουργός και παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής ENGINE POWER και διοργανωτής του Motor Festival. Στο enginepower.gr έχει τη συντακτική ευθύνη και ασχολείται με τη μηχανοκίνηση, τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τους ανθρώπους του χώρου. Μέσα από την εκπομπή παρουσιάζει αθλητές, επαγγελματίες και ιστορίες της μηχανοκίνησης. Για θέματα σύνταξης και διορθώσεις: info@enginepower.gr.