MotoGP Japan: Η Ιαπωνία στοιχείο φωτιάς

motogp-japan-i-iaponia-stoicheio-fotias

MotoGP Japan: Έρχεται ο Ιαπωνικός Γκραν Πρι στο Motegi (Mobility Resort Motegi) απ’ τις 26-28 Σεπτεμβρίου, και δεν μιλάμε απλώς για έναν αγώνα — μιλάμε για τη στιγμή που πολλά πράγματα μπορούν να σπάσουν ή να μείνουν σταθερά.

Γιατί αυτός ο αγώνας μυρίζει καπνό

Ο Marc Márquez βρίσκεται σε θέση να «καθαρίσει» τον τίτλο φέτος αν τα πράγματα πάνε όπως πρέπει. Μια καλή έξοδος στο Motegi μπορεί να γίνει ορόσημο — στιγμές που μένουν χαραγμένες. Η Ιαπωνία δεν είναι απλά πίστα — είναι «σπίτι» των Honda / Yamaha, της τεχνολογίας, της παράδοσης. Ο κόσμος απαιτεί, η πίεση είναι τεράστια. Οποιεσδήποτε αδυναμίες δεν συγχωρούνται. Η πίστα του Motegi: απαιτητικά κομμάτια, με τεράστιες απαιτήσεις σε φρενάρισμα και γραμμή. Δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. Όποιος τολμά μπορεί να φύγει ήρωας, όποιος δεν το έχει στο μυαλό του — να βγει καπνίζοντας. Υπάρχει και ο καιρός στο παιχνίδι: η απειλή του υπερ-τυφώνα (Super typhoon Nanmadol) μπορεί να ταράξει τα σχέδια, να καθυστερήσει φορτία, να ανατρέψει πρόγραμμα, να δοκιμάσει χαρακτήρες.

Ποιοι πρέπει να τρέξουν, ποιοι πρέπει να αγχώνονται

  • Ο Márquez έχει το momentum — αν έχει καλή εκκίνηση, αν κρατήσει ψυχή μέχρι το τέλος, μπορεί να χαράξει τον τίτλο εδώ.
  • Οι ανταγωνιστές του — όπως ο ιδιαίτερα πιεσμένος Jorge Martin — δεν έχουν δικαίωμα σφαλμάτων. Αν αφήσεις τον Marc να ξεφύγει, το νερό γίνεται φωτιά.
  • Οι ομάδες που δεν είναι στο τοπ — Yamaha, Honda — χρειάζονται κάτι περισσότερο από απλά καλό αγώνα. Χρειάζονται αίμα, πάθος, και για πολλούς, υπέρβαση.
  • Οι fans στην Ιαπωνία: ανυπομονησία, πίστη και προσδοκίες. Θες να δεις τη διαφορά όταν η πίστα σείεται από κραυγές και η νύχτα φωτίζεται από προβολείς και φώτα από δεκάδες χιλιάδες.

MotoGP Japan: Τι να περιμένουμε / Προβλέψεις

  • Ο αγώνας μπορεί να γίνει βρώμικος από νωρίς — προσπεράσεις, λάθη, τετατέ ή/και προβλήματα με τις συνθήκες.
  • Αν ο καιρός στραβώσει, δεν θα είναι μόνο θέμα ταχύτητας — θέμα στρατηγικής, αντοχής, ψυχής.
  • Το GP της Ιαπωνίας μπορεί να κρίνει τον τίτλο: αν ο Márquez πάει καλά, το Motegi πιθανόν να του χαρίσει την επόμενη εβδομάδα το πρωτάθλημα.

Αναμένουμε δράμα και πιθανόν να πάρουμε περισσότερο απ’ ό,τι περιμέναμε.

«Στο Engine Power ο κινητήρας της επικαιρότητας δεν σβήνει ποτέ, μείνετε στην τροχιά μας για κάθε στροφή, προσπέραση και έκρηξη αδρεναλίνης στον κόσμο της μηχανοκίνησης!»

Στην πίστα της ενημέρωσης: Μιχάλης Κοντιζάς

Νυφικα φορεματα | miss vanity

nyfika-nyfika-foremata-nyfi-evvoia
Περί Mr Zero – Μιχάλης Κοντιζάς 2490 Άρθρα
Ο Μιχάλης Κοντιζάς, γνωστός ως MR ZERO, είναι δημιουργός και παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής ENGINE POWER και διοργανωτής του Motor Festival. Στο enginepower.gr έχει τη συντακτική ευθύνη και ασχολείται με τη μηχανοκίνηση, τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τους ανθρώπους του χώρου. Μέσα από την εκπομπή παρουσιάζει αθλητές, επαγγελματίες και ιστορίες της μηχανοκίνησης. Για θέματα σύνταξης και διορθώσεις: info@enginepower.gr.