5 αστέρια για το Tesla Model 3 απο το Euro NCAP

Το Model 3 της Tesla έχει ήδη 5 αστέρια απο το NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) των ΗΠΑ. Πρόσφατα κέρδισε 5 αστέρια και από το Euro NCAP (European New Car Assessment Programme).

Το πρόγραμμα αυτό μελετά 4 κατηγορίες. Την ικανότητα του αυτοκινήτου να προστατεύει ενήλικες, παιδιά, ευαίσθητους χρήστες δρόμων όπως ποδηλάτες και πεζούς, όπως επίσης και τα διάφορα χαρακτηριστικά υποβοήθησης για την ασφάλεια.

Σε αυτήν ειδικά την κατηγορία “βοήθεια ασφάλειας”, η οποία εκτός των άλλων μετρά και την ικανότητα ενός αυτοκινήτου να αποφύγει ατυχήματα, τη μείωση των τραυματισμών και την παρεμπόδιση των οδηγών να βγαίνουν χωρίς τη θέλησή τους από τη λωρίδα τους, το Model 3 κέρδισε το υψηλότερο σκορ που έχει αποδοθεί ποτέ από το Euro NCAP.

Οι μηχανικοί της Tesla ανέπτυξαν κάθε λειτουργία ασφάλειας χρησιμοποιώντας δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο τα οποία έχουν συλλέξει από όλα τα Tesla αυτοκίνητα κατασκευασμένα από τον Οκτώβριο του 2016, σε συνδυασμό με δισεκατομμύρια πληροφορίες αληθινών συμπεριφορών από οδηγούς οι οποίες τους βοήθησαν να κατανοήσουν πώς οι οδηγοί αντιδρούν σε δυναμικά σενάρια στο δρόμο.