«Το Ευρωπαϊκό Dragster Γέμισε με Ελληνικές Σημαίες!»

to-evropaiko-dragster-gemise-me-ellinikes-simaies-2025

Ευρωπαϊκό Dragster: Καθυστερήσαμε αλλά επρεπέ να γίνει μια Επική Εκρηκτική Ανασκόπηση από το Hockenheim της Γερμανίας και την Santa Pod της Αγγλίας. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η ελληνική σημαιούλα έγινε… καταιγίδα στα ευρωπαϊκά dragster! Σε δύο κορυφαία γεγονότα — το NitrOlympX στη Hockenheim (Γερμανία) και τα Eurofinals στο Santa Pod (Αγγλία) — οι Έλληνες οδηγοί διεκδίκησαν με πάθος τη δόξα σε κατηγορίες υψηλού επιπέδου, γράφοντας ιστορία.

1. NitrOlympX – Hockenheim (Γερμανία), τέλος Αυγούστου 2025

• Το NitrOlympX ξεκίνησε δυναμικά και κατέγραψε ρεκόρ θεατών με πάνω από 47.000 ενθουσιώδεις φίλους του motorsport.
• Στην κατηγορία FIM-E Super Street Bike, ο Ιωάννης Μαρτζάκλης έπιασε χρόνο 7,203 s — μάλιστα, βρέθηκε προσωρινά στην πρώτη θέση των προκριματικών.
• Στην FIM-E Pro Stock Bike, οι Έλληνες Πάυλος Σιδηρόπουλος και Δημήτρης Περιδέης καρακόρυφωσαν την παρουσία τους, παίρνοντας τη σκυτάλη των κορυφαίων θέσεων, πριν το στέμμα το πάρει ο Γερμανός Karl-Heinz Weikum με 7,359 s.

2. Eurofinals – Santa Pod (Αγγλία), 4–7 Σεπτεμβρίου 2025

Το Santa Pod φιλοξένησε ένα πραγματικό φεστιβάλ drag, με πάνω από 250 κορυφαίες ομάδες από 18 χώρες. Η ατμόσφαιρα έγινε ακόμη πιο “θερμή” χάρη σε εκθέσεις με dragsters, jet cars, monster trucks, live shows και συμμετοχή ρεπόρτερ με εκατομμύρια followers στο Instagram!Μάλιστα, τα Top Fuel Dragsters ξεπέρασαν τα 300 mph — ενώ τα Top Fuel Bikes και Super Twins εκτοξεύτηκαν έως 250 mph — συνθέτοντας ένα πανηγύρι ήχων και αδρεναλίνης. Eurofinals δεν είναι ένας απλός αγώνας είναι ο τελικός γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος FIM-E. Εκεί, μέσα σε 20 μονομάχους της κατηγορίας Super Street Bike, οι Έλληνες έδειξαν τα δόντια τους.

to-evropaiko-dragster-gemise-me-ellinikes-simaies-2025

Ευρωπαϊκό Dragster: Συνοπτικός Πίνακας – Ελληνικές Επιδόσεις
Οδηγός Εκδήλωση Κατηγορία Χρόνος (s) Κατάταξη / Σημαντικό Σημείο
Ιωάννης Μαρτζάκλης NitrOlympX Super Street Bike 7,203 Προσωρινά κορυφαίος στους προκριματικούς
Πάυλος Σιδηρόπουλος NitrOlympX Pro Stock Bike – Ξεχώρισε στις κορυφαίες θέσεις.
Δημήτρης Περιδέης NitrOlympX Pro Stock Bike – Συνεχόμενη ελληνική επιθετικότητα

Μερκούρης Γερμανία — 7.000 Πρώτη συμμετοχή εκτός Ελλάδας, νέο setup
Νικόλαος Χρυσανθόπουλος Γερμανία & Αγγλία Τρικύλινδρος 7,2 Γρηγορότερος τρικύλινδρος στον κόσμο. συνέχισε την ανοδική του πορεία, επιβεβαιώνοντας τη διάκριση του γρηγορότερου τρικύλινδρου. Η ελληνική σημαία στη Santa Pod κυμάτιζε σε κάθε paddock, με τους Βρετανούς δημοσιογράφους να σχολιάζουν ότι «οι Έλληνες ήρθαν για να μείνουν».
Ιωάννης Μαρτζάκλης (Martzaklis) Δύο Αγώνες Super Street Bike 6.867 15η θέση στην Ευρώπη, σταθερή παρουσία σε κορυφαίο επίπεδο
Γιάννης “Casper” Λαμπρόπουλος Δύο Αγώνες Super Street Bike 6.696 5η θέση στην Ευρώπη, μόλις 0,091 s από την κορυφή. ήταν το μεγάλο όνομα της ελληνικής αποστολής. Με χρόνο 6,696 s, κατέκτησε την 5η θέση στην Ευρώπη, μόλις 0,091 s μακριά από την κορυφή. Ο Casper απέδειξε ότι δεν είναι απλώς ένας ταλαντούχος οδηγός· είναι ένας διεκδικητής τίτλου.

Στο Hockenheim, παρότι το πρόγραμμα είχε καθυστερήσεις και απαιτούσε επισκευές στη διαδρομή, οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με υποδειγματική αποφασιστικότητα. Η θέση του Μαρτζάκλη ως κορυφαίου στους προκριματικούς χάρισε ελληνική λάμψη σε ένα από τα πιο απαιτητικά παγκοσμίως ράλι drag – ένα κατόρθωμα που μόνο υπόσχεση για το μέλλον είναι. Στη Santa Pod, η ελληνική συμμετοχή ενίσχυσε το πνεύμα του διεκδικητή – παρουσίες και ομάδες που θύμισαν ότι κινούμαστε πλέον σε έναν ενιαίο ευρωπαϊκό χάρτη. Η εμπειρία; Ένα ολοκαίνουργιο, ανεπανάληπτο motorsport street-fest!

to-evropaiko-dragster-gemise-me-ellinikes-simaies-2025

«Ελληνικές σημαίες» Eurofinals FIM-E Classes – Πάνω από 250 ομάδες, 18 χώρες

Παρασκήνιο & Σκηνές που… Ζωγράφισαν στα Pit NitrOlympX – Hockenheim (Γερμανία), αρχές Σεπτεμβρίου 2025

  • Η διοργάνωση στη Γερμανία ήταν ήδη γνωστή ως μία από τις πιο απαιτητικές της Ευρώπης. Εκεί, ο Έλληνας Ιωάννης Μαρτζάκλης, ιδιοκτήτης της ομάδας Martz Air Lines, έκανε την έκπληξη. Με χρόνο 7,203 s, βρέθηκε ακόμη και στην κορυφή των προκριματικών της κατηγορίας Super Street Bike!
  • Ο Νικόλαος Χρυσανθόπουλος έσπασε το φράγμα με χρόνο 7,2 s, καθιερώνοντας τον εαυτό του ως τον γρηγορότερο τρικύλινδρο αναβάτη στον κόσμο. Ένας τίτλος που δεν είναι τυχαίος, αφού το τρίκυλινδρο set-up του θεωρείται πιο δύσκολο στην εξέλιξη σε σχέση με τα “παραδοσιακά” τετρακύλινδρα.
  • Ο Μερκούρης, στην παρθενική του εμφάνιση εκτός Ελλάδας, σταμάτησε το χρονόμετρο ακριβώς στα 7,000 s. Αν και νεοεισερχόμενος σε αυτό το επίπεδο, έδειξε ότι έχει το δυναμικό να εξελιχθεί σε ένα δυνατό χαρτί για το μέλλον.

«Drag Racing σε Ελληνικό ρυθμό: NitrOlympX & Eurofinals Γέμισαν Σχόλια, Φλόγες και… Ελληνικές Σημαίες!»  Εξωπραγματικό αλλά Ελληνικό DNA

Αυτά που έζησαν οι Έλληνες σε Hockenheim και Santa Pod δεν είναι απλές αγωνιστικές στιγμές — είναι αποδείξεις χαρακτήρα και ταχύτητας. Ανάμεσα σε φωτιές λάστιχων, ήχο nitro και πλήθη, οι ιθύνοντες του ελληνικού drag απέδειξαν πως ξέρουν να το παίζουν “φορμένα”. Πλέον, δεν αρκούν τα “θα” — έρχονται τα “είδαμε”, και τα αποτελέσματα.

Το Dragster ξέρει ελληνικά. Και μάλλον… αρχίζει να τα μιλάει πολύ καλά. Αν θέλεις, μπορούμε να κάνουμε και follow-up με video, gallery ή συνεντεύξεις από τα pit. Από το Hockenheim μέχρι τη Santa Pod, οι Έλληνες οδηγοί έδειξαν ότι η χώρα μας έχει το ταλέντο, έχει τις ομάδες, έχει την ψυχή για να σταθεί απέναντι στα μεγάλα ευρωπαϊκά ονόματα. Οι επιδόσεις του Λαμπρόπουλου, του Χρυσανθόπουλου, του Μαρτζάκλη και του Μερκούρη δεν ήταν τυχαίες.

Ήταν η δήλωση ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον κομπάρσος. Είναι διεκδικητής.

«Στο Engine Power ο κινητήρας της επικαιρότητας δεν σβήνει ποτέ, μείνετε στην τροχιά μας για κάθε στροφή, προσπέραση και έκρηξη αδρεναλίνης στον κόσμο της μηχανοκίνησης!»

Στην πίστα της ενημέρωσης: Μιχάλης Κοντιζάς

author avatar
MR ZERO
Μιχάλης Κοντιζάς: Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!
  • 4 τροχοί - Auto

    Ο Διονύσης Λιβέρης σήκωσε ψήλα την Ελληνική σημαία στην Ουγγαρία

    Συντριπτική νίκη πέτυχε το Σαββατοκύριακο 27-28 Ιουλίου ο νεαρός Ελληνας οδηγός καρτ Διονύσης Λιβέρης στον μεγάλο τελικό της ανώτατης κατηγορίας DD2 του τρίτου γύρου του δημοφιλούς πρωταθλήματος καρτ Rotax Κεντρικής Ευρώπης που έγινε στο Κεκσκεμετ [...]
  • 1os-panellhnios-agonas-motocross-corfu-mx-omae-engine-power
    2 Τροχοί - Moto

    1ος Πανελλήνιος αγώνας Motocross από την Corfu Mx Park

    1ος Πανελλήνιος αγώνας Motocross από την Corfu Mx Park 1ος Πανελλήνιος αγώνας Motocross από το αθλητικό σωματείο ΑΛ.Μ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ στις 30-31 Μαρτίου 2024 διεξάγεται στη Πίστα Motocross MX PARK ΚΑΛΟΥΡΓΕΝΑΣ – ΑΓΙΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ 1ος Πανελλήνιος αγώνας Motocross Κέρκυρα: Στις 30-31 [...]
  • ENDURO,ENGINE POWER
    2 Τροχοί - Moto

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS 2022

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS 2022 Στις 07 και 08 Μαϊου, στην πίστα Motocross της Σπερχειάδας, θα διεξαχθεί αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2022! Engine Power See Full Bio
  • anavasi-kymhs-22h-symmetoxes-engine-power
    4 τροχοί - Auto

    Ανάβαση Κύμης 2024 – Συμμετοχές

    Ανάβαση Κύμης 2024 – Συμμετοχές Ανάβαση Κύμης 2024 – Συμμετοχές: Η 22η Ανάβαση Κύμης θα διεξαχθεί στις 25 και 26 Μαΐου 2024 με 97 συμμετοχές Η Ανάβαση Κύμης 2024, ο τρίτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων θα διεξαχθεί [...]
  • Lifestyle

    Τα πιο φοβερά τρένα που έχουν ποτέ φτιαχτεί!

    Τσεκάρετε τις  πιο φοβερές αμαξοστοιχίες που έχουν ποτέ κυκλοφορήσει. Από τα πιο στυλάτα επιβατικά μέχρι τα εντυπωσιακά bullet trains αυτή η λίστα έχει τα 10 καλύτερα τρένα που έχουν υπάρξει. MR ZERO Μιχάλης Κοντιζάς: Ένας [...]
  • f1-gkran-pri-sigkapouris-i-nychta-tis-sigkapouris-otan-i-pista-forei-labakia-2025
    4 τροχοί - Auto

    F1 Γκραν πρι Σιγκαπούρης: Η νύχτα της Σιγκαπούρης όταν η πίστα φορεί λαμπάκια

    F1 Γκραν πρι Σιγκαπούρης: Το Grand Prix της Σιγκαπούρης διεξάγεται στο Marina Bay Street Circuit, ένα αστικό “δρόμο-πίστα” μέσα στη μεγαλούπολη, αλλά με φωτισμό νυχτερινό το πρώτο νυχτερινό GP στην ιστορία της F1.  Η πρώτη [...]
  • to-panellinio-protathlima-drift-richnei-tin-karo-simaia-sto-rysio.
    4 τροχοί - Auto

    Συμμετοχές DRIFT : Το πανελληνιο πρωτάθλημα Drift ρίχνει την καρό σημαια στο Drive Park Ρύσιο

    Συμμετοχές DRIFT :  Ο έβδομος και τελευταίος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift θα διεξαχθεί στο Drive Park στο Ρύσιο της Θεσσαλονίκης από τις 24 έως τις 26 Οκτωβρίου. Δείτε αναλυτικά τις συμμετοχές σε κάθε κατηγορία. [...]
  • dirt games,engine power
    Αγώνες | Events

    DIRT GAMES ΔΙΑΔΡΟΜΙΟ 16-17/10

    DIRT GAMES ΔΙΑΔΡΟΜΙΟ 16-17/10. Επιστροφή στους αγώνες για τους συμμετέχοντες των ΕΚΟ Racing Dirt Games, μετά την καλοκαιρινή διακοπή. Στις 16 και 17 Οκτωβρίου, άνθρωποι και μηχανές θα δοκιμαστούν στο “σπίτι” των Dirt Games, το [...]
  • to-plegma-tou-motogp-2025-engine-power
    2 Τροχοί - Moto

    Το πλέγμα MotoGP 2025 γεμίζει σταδιακά

    Το πλέγμα MotoGP 2025 γεμίζει σταδιακά Ανακαλύψτε το προσωρινό πλέγμα εκκίνησης για το MotoGP 2025 μετά από μια ταραχώδη περίοδο για τη μεταγραφική αγορά. Η μεταγραφική αγορά  για το MotoGP 2025  ήταν ζωντανή καθ’ όλη τη διάρκεια [...]
  • Engine-power-h-epistrofh-4-2-25-proto-epeisodio-michail-kontizas-engine-power
    Τηλεοπτική εκπομπή

    Engine Power η επιστροφή 4/02/2025

    Engine Power η επιστροφή 4/02/2025 ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ! Η σατιρική εκπομπή που θα ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕΙ τον μηχανοκίνητο κόσμο! 🏁💥 Κυρίες και κύριοι, φορέστε τις ζώνες σας γιατί η απόλυτη σατιρική εκπομπή για τον μηχανοκίνητο κόσμο είναι εδώ [...]

Νυφικα φορεματα | miss vanity

nyfika-nyfika-foremata-nyfi-evvoia
Περί MR ZERO 1863 Άρθρα
Εμπιστοσύνη : Για περισσότερα από 13 χρόνια βρισκόμαστε στην κορυφή της διαφήμισης, της προώθησης και της επικοινωνίας, αποτελώντας σημείο αναφοράς στον χώρο. Με περισσότερες από 15.000 επιχειρήσεις που έχουν εμπιστευθεί τις υπηρεσίες μας, αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε απλά μια εταιρεία. Συνεργάτης : Είμαστε ο στρατηγικός συνεργάτης που κάθε επαγγελματίας χρειάζεται για να φτάσει στους στόχους του. Με αξιοπιστία, πάθος και διάθεση να προσφέρουμε τα μέγιστα, δημιουργούμε καταχωρίσεις και καμπάνιες που ξεχωρίζουν και αποδίδουν.Καινοτομία : Η καινοτομία στον τρόπο που διαφημίζουμε και η προσήλωσή μας στα αποτελέσματα, μας κάνουν να ξεχωρίζουμε. Προσφέρουμε εγγυημένα, μετρήσιμα και αποτελεσματικά αποτελέσματα, γιατί πιστεύουμε πως η επιτυχία των συνεργατών μας είναι και δική μας επιτυχία.https://magiclamp.gr/poioi-eimaste/