
Motegi MotoGP 2025: Το Motegi είναι κάτι παραπάνω από μια ακόμα στάση του MotoGP. Είναι Ιαπωνία, είναι Yamaha, είναι παραδοσιακό πεδίο μαχών. Και φέτος έρχεται με παρασκήνιο, κουτσομπολιά και πολλές ερωτήσεις:
– Θα κάνει ο Μίλερ το «comeback» που περιμένει σαν ξεχασμένος ροκ σταρ;
– Θα ολοκληρώσει ο Μάρκεζ την ιστορία του με τον πιο θεαματικό τρόπο;
– Και τελικά, η Yamaha θα πανηγυρίσει ή θα κρύβεται πίσω από τα γιγάντια λάβαρα των φαν της στο Motegi;
Ο Μίλερ στο Motegi: «το comeback ή τίποτα»
Ο Τζακ Μίλερ μπαίνει στο GP της Ιαπωνίας με το βάρος ότι η τελευταία του νίκη στο MotoGP ήταν εδώ, πριν τρία χρόνια. Από τότε, ξεροστάλιασμα. Τώρα με Yamaha, ψάχνει να αποδείξει ότι δεν είναι «πρώην νικητής» αλλά οδηγός που μπορεί να ξαναγράψει κεφάλαια. Το παρασκήνιο; Η σχέση του με την Yamaha πέρασε από κόντρες, γκρίνιες και απειλές για άλλες επιλογές. Τώρα που το 2026 είναι κλειδωμένο, προσπαθεί να δείξει ότι δεν είναι «μπαλαντέρ» αλλά ο επόμενος ήρωας. Στους διαδρόμους λένε ότι ο Μίλερ βλέπει το Motegi σαν τεστ πίστης. Αν βγει δυνατός, θα είναι το «ναι μεν αλλά» που χρειαζόταν για να πάρει ρόλο πιο κεντρικό στη Yamaha. Αν όχι; Θα μείνει με την ταμπέλα του «παλαιμάχου που έρχεται να γεμίσει λίστα συμμετοχής».
Ο Μάρκεζ: ο μεγάλος γρίφος
Ο Μάρκ Μάρκεζ φτάνει στο Motegi με την πιθανότητα να κλειδώσει νέο τίτλο. Όμως η ιστορία του δεν είναι τόσο απλή. Μετά από χρόνια τραυματισμών και ψυχολογικής πίεσης, ο Μάρκεζ δείχνει ξανά τον εαυτό του. Είναι όμως ο ίδιος «Άγριος Marc» ή ένας πιο ώριμος πιλότος που ψάχνει legacy; Παρασκήνιο: Στην Honda, πολλοί ακόμα τον βλέπουν σαν «χαμένο γιο» που έφυγε και βρήκε αλλού το δρόμο του. Στην Ducati (και στις ομάδες που τον κυνηγάνε), τον θεωρούν το «χρυσό κουτάλι» – ο οδηγός που φέρνει τίτλους και τηλεθέαση. Σκέψη που ακούστηκε: αν κλειδώσει το πρωτάθλημα στην Ιαπωνία, θα είναι σαν να «κλέβει το πάρτι» από την Yamaha μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Κι αυτό δεν το ξεχνάει κανείς εύκολα.
Οι άλλοι… με τα δικά τους
Oliveira: Πιθανόν τελευταίος του χορός με την Yamaha στο MotoGP πριν πάει BMW στα Superbikes. Θα θέλει να κάνει το «αντίο» με στυλ. Ducati: Φαβορί όπως πάντα, αλλά με μπόλικες εσωτερικές κόντρες. Ο Bagnaia θέλει να δείξει ότι παραμένει το αφεντικό, αλλά ο Martín καραδοκεί. KTM & Aprilia: Πάντα έτοιμες να «κλέψουν» ένα βάθρο, ειδικά αν το Motegi μπερδέψει στρατηγικές με βροχή (που πάντα παίζει στην Ιαπωνία).
Προβλέψεις Motegi MotoGP 2025:
1η θέση: Marc Márquez – Ο τύπος μυρίζει αίμα και τίτλο. Αντέχει την πίεση, το Motegi του πάει και θέλει να γράψει ιστορία εκεί που οι Ιάπωνες πανηγυρίζουν.
2η θέση: Francesco Bagnaia – Σταθερός, γρήγορος, αλλά δύσκολα θα ρίξει τον Μάρκεζ αν ο Ισπανός είναι σε beast mode.
3η θέση: Jack Miller – Κλείνω το μάτι στον Αυστραλό: το Motegi είναι πίστα που τον «ξυπνάει». Αν δεν βρει δικαιολογία στα φρένα, μπορεί να κάνει το comeback βάθρο.
Wildcard: Βροχή. Αν βρέξει, όλα πάνε περίπατο. Μιλάμε για Motegi από ήλιο σε τυφώνα σε μισή ώρα, το Motegi είναι πάντα έτοιμο για δράμα. Για τον Μίλερ είναι προσωπικό, για τον Μάρκεζ ιστορικό, για τη Yamaha ζήτημα τιμής. Εμείς; Βάζουμε ποπ κορν και περιμένουμε να δούμε αν θα δούμε το comeback story του Μίλερ ή ακόμα ένα επεισόδιο του σίριαλ που λέγεται «Ο Μάρκεζ και οι τίτλοι του».
«Στο Engine Power ο κινητήρας της επικαιρότητας δεν σβήνει ποτέ, μείνετε στην τροχιά μας για κάθε στροφή, προσπέραση και έκρηξη αδρεναλίνης στον κόσμο της μηχανοκίνησης!»
Στην πίστα της ενημέρωσης: Μιχάλης Κοντιζάς