Κώστας Νικολακόπουλος, η οδηγική διαπαιδαγώγιση και ασφάλεια στα σχολεία

Κώστας Νικολακόπουλος, η οδηγική διαπαιδαγώγιση και οδική ασφάλεια στα σχολεία

Ο Κώστας Νικολακοπούλος φαίρνει επιτέλους το μάθημα της οδηγικής διαπαιδαγώγισης και οδηγικής συμπεριφοράς στα δημοτικά σχολεία.

Είναι αδιανοητο εν έτη 2021 στην Ελλαδα ένα απο τα  πιο σοβαρά προβλήματα να είναι των  τροχαίων ατυχημάτων. “ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ” η συνεχώς αυξανόμενη τάση των δραματικών στοιχείων για τα τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα δεν έχει θορυβήσει το Υπουργείο Παιδείας το Υπουργείο Μεταφορών και τους υπολοιπους φορείς να κάνουν κάτι δραστικό για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Τα παιδιά μας χάνονται καθημερινά στους δρόμους!!! Τα παιδιά μας δεν έχουν ανάγκη το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγισης αλλά  το μάθημα της οδηγικής συμπεριφοράς, για να σωθούν τα ιδιά και οι φίλοι τους  απο ενα μοιραίο ατύχημα στο μέλλον.

Μοναδικό Πρόγραμμα

Η οδηγική ασφάλεια είναι αποτέλεσμα παιδείας. Για αυτό το λόγο δημιουργήσαν το πρώτο πρόγραμμα βιωματικής

Βιωματικό μάθημα οδηγικης συμπεριφοράς και οδικής ασφάλειας

εκπαίδευσης στα σχολεία, το Safe On Road. Θα μάθουν τα παιδιά μας, πως πραγματικός Πολιτισμός είναι να έχουμε σωστή συμπεριφορά ως πεζοί και οδηγοί απέναντι στους συνανθρώπους μας.

Ο Κώστας Νικολακόπουλος μέσω του Safe on Road διοργανώνει βιωματική και διαδραστική εκπαίδευση παιδιών δημοτικού με θέμα την οδική ασφάλεια. Τα μαθήματα αποτελούνται απο θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, ενω η οδήγηση γίνεται με ηλεκτρικά παιδικά οχήματα.

“Μαθαίνουμε στα παιδιά πως πραγματικός πολιτισμός είναι να έχουμε σωστή συμπεριφορά ως πεζοί και οδηγοί απέναντι στους συνανθρώπους μας.”

 

Ο Κωστας Νικολακόπουλος και Οδηγική Ασφάλεια

Έχει εργαστεί για περισσότερα από 20 χρόνια σε διοικητικές θέσεις ευθύνης ιδιωτικών εταιρειών και για 15 ως δημοσιογράφος αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας. Βλέποντας τα πολλά καθημερινά αναίτια ατυχήματα-δυστυχήματα που γίνονται στους δρόμους, αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με την οδηγική εκπαίδευση των παιδιών.
Κώστας Νικολακόπουλος
Γιατί τα παιδιά είναι και στον τομέα αυτό η ελπίδα μας για ένα αύριο με λιγότερα ατυχήματα, σωστή συμπεριφορά τόσο σαν πεζοί όσο και οδηγοί. Δέκτες που απορροφούν την γνώση και τα ερεθίσματα σαν σφουγγάρια, είναι αυτά που μπορούν να μεγαλώσουν με νοοτροπία συνέπειας και σεβασμού όταν κινούνται στους δρόμους. Το όραμά και το μήνυμα του είναι  ένα και πρέπει να περάσει σε μικρή ηλικία στα παιδιά.
Περπατάμε και οδηγούμε με ασφάλεια, συμπεριφερόμαστε αμυντικά στους δρόμους και όχι επιθετικά. Προσέχουμε πολύ για να μπορέσουμε να φτάσουμε στον προορισμό μας και αντίστοιχα να επιστρέψουμε. Η επιθετική οδήγηση πραγματοποιείται σε ειδική πίστα.

Παιδί – Εκπαίδευση – Ασφάλεια είναι οι λέξεις κλειδιά.

Κώστας Νικολακόπουλος