Hellas Rally Raid και τους πήρε το ποτάμι

hellas rally raid-karpenhsi-engine power

Hellas Rally Raid και τους πήρε το ποτάμι

Hellas Rally Raid επτά ημέρες στις απομακρυσμένες περιοχές των βουνών της Στερεάς Ελλάδας με 250χλμ σκληροτράχηλής διαδρομής ανά ήμερα να σε φέρνει στα όρια σου

Hellas Rally Raid 2 2023 Στερεά Ελλάδα 20-28 Μαΐου 2023

Σε ένα από τα πιο ανατρεπτικά σκληροτράχηλα δύσκολα γεμάτο απρόοπτα Rally εξελίσσεται το Hellas Rally Raid εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Οι συνεχείς βροχοπτώσεις έχουν φουσκώσει τα περάσματα στα ποτάμια έχει λασπώσει το τερέν και η διαδρομή έχει γίνει αρκετά δυσπρόσιτη με αποτέλεσμα να έχουν περιορίσει την αντοχή των αναβατών. Ιδιαίτερα για ορισμένους από αυτούς που χθες το βράδυ οι μοτοσυκλέτες τους έμειναν εκτός κατασκήνωσης και του σημείου συγκέντρωσης. Το στίγμα για πολλούς αναβάτες υπήρχε στο χάρτη, αλλά δεν ήταν κοντά σε εύκολα προσβάσιμο σημείο και δεν πρόλαβαν το τελευταίο φως της ημέρας. Η νύχτα τους βρήκε σε δύσβατα σημεία και πολλές μοτοσυκλέτες κυριολεκτικά πνίγηκαν στο ποτάμι.

Η τρίτη μέρα του αγώνα ήδη ακυρώθηκε το Hellas Rally Raid εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν

Hellas-Rally-Raid-2023-moto-pagkosmia-omospondia-motosikletas-agonas-extreme-off-road-rally-motorbike -greece-hellas

Το φετινό Hellas Rally Raid 2023 θα έχει επίκεντρο το Καρπενήσι για επτά ημέρες με περισσότερες από 350 συμμέτοχες να προσπαθήσουν να διασχίσουν 1.730 χιλιόμετρα απαιτητικών χωμάτινων διαδρομών στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας πριν επιστρέψουν και πάλι στο Καρπενήσι για τον τερματισμό. Το Hellas Rally προσμετρά στο ημερολόγιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αγώνων αντοχής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας προσελκύοντας αναβάτες αλλά και εργοστασιακές ομάδες όλων των κλάσεων.

Hellas Rally Raid

Δεν είναι τυχαίο αλώστε πως αρκετοί επιλέγουν τον συγκεκριμένο αγώνα ως προπόνηση για το Rally Dakar καθώς αποτελεί και μία σκληρή δοκιμασία πλοήγησης καθώς οι αναβάτες μαθαίνουν τη διαδρομή κάθε ημέρας το προηγούμενο βράδυ.

Η καθημερινή διαδρομή είναι μεταξύ  160-250  χιλιομέτρων,  το 90%  αυτών είναι εκτός δρόμου.

Διαδρομή Μέση Ταχύτητα Μίγμα εδάφους Ανεφοδιασμός με καύσιμα
1 150 χλμ αργός μαλακός Υ
2 220 χλμ μέτρια, γρήγορη λάσπη, σκληρό πακέτο, εκτός δρόμου Υ
3 250 χλμ μέτρια, γρήγορη εκτός δρόμου, μαλακό Υ
4 120 χλμ Μεσαίο σκληρό πακέτο, μαλακό Υ
5 200 χλμ Μεσαίο εκτός δρόμου, σκληρό πακέτο, κορυφές βουνών Υ
6 180 χλμ μέτρια, γρήγορη εκτός δρόμου, σκληρό πακέτο, κορυφές βουνών Υ
7 80 χλμ Μεσαίο μαλακός Υ

Η διαδρομή θα οδηγείται με  σημεία αναφοράς GPS, Track και Digital ή Paper Roadbook.Θα εξαρτηθεί από την επιλογή του συμμετέχοντα να επιλέξει τι είναι καλύτερο για
τις ικανότητές του στην πλοήγηση μέσω αυτής της επιδρομής.

Hellas-Rally-Raid-2023-moto-pagkosmia-omospondia-motosikletas-agonas-extreme-off-road-rally-motorbike -greece-hellas

 • Απαραίτητος Εξοπλισμός
  • Ελαστικά Off Road
  • Ρούχα και προστατευτικά για αναβάτες εκτός δρόμου
  • Ιατρικό κιτ πρώτων βοηθειών
  • Κινητό τηλέφωνο με περιαγωγή
  • Συσκευή GPS (Garmin Map Plotters) 60 C, CS, CSX 276 – 278 C Montana Zumo (350, 550, 660) 62-64 S, ST
  • Κουβέρτα αλουμινίου
  • Νομικά ποδήλατα δρόμου
  • Πράσινη κάρτα
  • Κιτ επισκευής ελαστικών

Με το HELLAS RALLY2, έχετε την ευκαιρία να μυρίσετε κάποια ουσία ράλι παράλληλα με το HELLAS RALLY RAID 2023 σε 7 ημέρες και στο πιο όμορφο ελληνικό τοπίο. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ότι μπορείτε να το κάνετε τόσο εκτός δρόμου όσο και στο δρόμο. Για να μην αμφισβητούνται οι έμπειροι αναβάτες και οι νεοφερμένοι να μην καταπονούνται, έχουμε αναπτύξει διαφορετικές απαιτητικές διαδρομές.

Για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις ιππασίας, έχετε την ευκαιρία να οδηγήσετε σε μέρη των πίστων ράλι χωρίς χρόνο και ανταγωνιστική πίεση. Θα υπάρχουν παρακάμψεις για τα δύσκολα σημεία. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια πλήρη διαδρομή, αν προτιμάτε να απολαύσετε εντελώς τουριστική γη και κόσμο. Μόνο ο δρόμος προς και από την πίστα του ράλι θα καλυπτόταν τότε εκτός δρόμου.

Για την ασφάλειά σας, κάθε συμμετέχων λαμβάνει ένα tracker, το οποίο μεταφέρει την τοποθεσία σας στον οργανισμό σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, οδηγοί ασφαλείας θα βρίσκονται στη διαδρομή και μια ειδική ιατρική ομάδα με πρόσβαση σε ελικόπτερο διάσωσης είναι επίσης διαθέσιμη. Πλοήγηση μέσω κομματιών GPS, τα οποία επανεγγράφονται και ελέγχονται καθημερινά. Καινούργιο αυτή τη φορά είναι ότι έχετε επίσης τη δυνατότητα πλοήγησης οδικού βιβλίου για τις εκτός δρόμου διαδρομές. Τόσο η κλασική έντυπη έκδοση όσο και το νέο ηλεκτρονικό roadbook μέσω tablet ή smartphone υποστηρίζονται από εμάς.

Hellas-Rally-Raid-2023-moto-pagkosmia-omospondia-motosikletas-agonas-extreme-off-road-rally-motorbike -greece-hellas

Στις καθημερινές ενημερώσεις θα ενημερώνεστε για όλη την τρέχουσα σημασία και πιθανώς απαραίτητες αλλαγές της πορείας και της εκδήλωσης. Αυτά γίνονται καθημερινά στα αγγλικά και αφού δημοσιεύονται στο bivouac και δημοσιεύονται στο διαδίκτυο σε όλα τα μέσα σε περισσότερες 4 γλώσσες. Το bivouac καλύπτει μια έκταση 14.000 τετραγωνικών μέτρων και προσφέρει ως κεντρικό σημείο, αφετηρία και τερματισμό, προορισμό και σημείο πληροφοριών, αρκετό χώρο για να κατασκηνώσετε δωρεάν με ένα τροχόσπιτο. Αν αυτό είναι πολύ δύσκολο για εσάς, μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση σε ένα από τα πολυάριθμα ξενοδοχεία στην κοντινή πόλη του Καρπενησίου.

Περισσότερες παράλληλες εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν σύντομα με μια σειρά υπαίθριων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων για όλους τους επισκέπτες και τους οπαδούς, ενώ οι συμμετέχοντες θα είναι απασχολημένοι στις πιο εντυπωσιακές διαδρομές της Ελλάδας. Το Hellas Rally2 είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τουρισμό περιπέτειας, αθλητική προπόνηση πλοήγησης, σωματική προπόνηση για αγωνιζόμενους σε ράλι ή enduro και φυσικά μια πολύ έντονη και ευχάριστη περίοδο διακοπών. Η διαδρομή είναι κατάλληλη για Moto, Quad και SSV και αποτελείται από τα πάντα: από πέτρες, λάσπη, σκόνη, διάβαση ποταμών, δάσος, γρασίδι, κοιλάδες κλπ και μετάβαση από την επιφάνεια της θάλασσας έως τα 2400 μέτρα υψόμετρο.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.

Δείτε όλα τα θέματα του Engine Power  στο SPORTIME!!!

Επιστροφή στην Αρχική