Ταξί ιπτάμενα έρχονται στην Ελλάδα το 2026

taxi-iptamena-erxontai-sthn-ellada-to-2026-engine-power

Ταξί ιπτάμενα έρχονται στην Ελλάδα το 2026

Ταξί ιπτάμενα  μέχρι το 2026: Επανάσταση στις μεταφορές στην Ελλάδα. Σύνδεση διεθνών πυλών Αθήνα Θεσσαλονίκη Πάτρα και δημοφιλών προορισμών…

Ταξί ιπτάμενα στην Ελλάδα: Έρχεται επανάσταση στον τομέα των μεταφορών καθώς θα αρχίσουν να λειτουργούν ως ταξί στην Ελλάδα ιπτάμενα ταξί αεροσκάφη που θα μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και έξι επιβάτες.

Η Orama Ventures LLC έχει ανακοινώσει ένα πρωτοποριακό εθνικό δίκτυο στην Ευρώπη με αφετηρία την Ελλάδα για την παροχή υπηρεσιών προηγμένης αεροκινητικότητας, ιπτάμενων ταξί και το πρόγραμμα αναμένεται να έχει ξεκινήσει ως το 2026.
Τα αεροσκάφη eVTOL έχουν ηλεκτρικά συστήματα πρόωσης, με δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης. Δεν απαιτείται η ύπαρξη διαδρόμου προσγείωσης.

Το πρωτοποριακό δίκτυο ιπτάμενων taxi της Orama Ventures συνδέει αστικά κέντρα και περιφερειακούς προορισμούς, παρέχοντας απρόσκοπτες και βιώσιμες υπηρεσίες εναέριας κινητικότητας.

Τα αεροσκάφη αυτά μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και έξι επιβάτες ενώ έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων και ελάχιστα επίπεδα θορύβου.
Το κόστος δε ανά χιλιόμετρο είναι συγκρίσιμο με αυτό ενός ταξί.

Τα eVTOL θα απογειώνονται και θα προσγειώνονται σε ειδικούς σταθμούς, τους Vertiport, οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι για να βρίσκονται σε αστικά κέντρα, είτε σε διαθέσιμους ανοιχτούς χώρους είτε σε κατάλληλα διαμορφωμένα δώματα κτιρίων καθώς και σε περιφερειακούς προορισμούς, στην ηπειρωτική και τη νησιωτική επικράτεια.

Αρχικά θα κατασκευαστούν σταθμοί Vertiport σε κεντρικά σημεία και προάστια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε περισσότερα από είκοσι περιφερειακά αστικά κέντρα και νησιά.

Προσφέροντας βιώσιμη, αποτελεσματική και απρόσκοπτη αστική εναέρια κινητικότητα, η Orama Nexus θα κατασκευάσει σταθμούς Vertiport σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πάνω από 20 περιφερειακά κέντρα. Με σχέδια να συνδέσει διεθνείς πύλες και να συγκεντρώσει επενδύσεις ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, η Orama Nexus στοχεύει να μεταμορφώσει την καθημερινή ζωή και να δημιουργήσει αεροπορική συνδεσιμότητα σε όλη την Ελλάδα.

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με διάφορους κρατικούς φορείς στην Ελλάδα ώστε η εταιρεία να προχωρήσει στην κατασκευή των πρώτων σταθμών μέσα στο 2023 και ενδεχομένως οι υπηρεσίες των ιπτάμενων ταξί να είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα έως το 2026.

Οι αναμενόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις ανοίγουν το δρόμο για μια πρωτοποριακή έναρξη της βιομηχανίας μέχρι το 2026.

taxi-iptamena-thessaloniki-taxi-ellada-apptaxi-taxiapp-app-efarmogi

Ταξί ιπτάμενα πάνω από την Θεσσαλονίκη

Τα ιπτάμενα ταξί έρχονται μέχρι το 2026 – Επανάσταση στις μεταφορές στην Ελλάδα

Ταξί ιπτάμενα στην Ελλάδα: Η Orama Ventures LLC, μια πρωτοποριακή εταιρεία στον τομέα των προηγμένων υπηρεσιών αεροπορικής κινητικότητας, πρόκειται να ξεκινήσει ένα εθνικό δίκτυο στην Ελλάδα που θα φέρει επανάσταση στη συνδεσιμότητα και τις μεταφορές.

Ξεκινώντας από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η Orama Ventures στοχεύει να εισαγάγει έναν στόλο ηλεκτρικών αεροσκαφώνκάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), κοινώς γνωστά ως ιπτάμενα ταξί.

Το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών

Τα αεροσκάφη eVTOL είναι taxi  αεροσκάφη αιχμής εξοπλισμένα με ηλεκτρικά συστήματα πρόωσης, ικανά να απογειώνονται και να προσγειώνονται κάθετα χωρίς να απαιτούν διάδρομο προσγείωσης.

Αυτά τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα μπορούν να φιλοξενήσουν έως και έξι επιβάτες, παράγοντας μηδενικές εκπομπές και ελάχιστο θόρυβο. Είναι αξιοσημείωτο ότι το κόστος ανά μίλι μιας διαδρομής με eVTOL είναι συγκρίσιμο με αυτό ενός συμβατικού ταξί, καθιστώντας αυτόν τον τρόπο μεταφοράς αποτελεσματικό, βιώσιμο και οικονομικά εφικτό.

Σταθμοί Vertiport και πλατφόρμα Orama Nexus για τα ιπτάμενα taxi θα λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα

Ταξί ιπτάμενα στην Ελλάδα: Η υπηρεσία eVTOL θα λειτουργεί από σταθμούς Vertiport που θα βρίσκονται στρατηγικά τοποθετημένοι σε αστικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένων ανοιχτών χώρων και ειδικά σχεδιασμένων ταρατσών.

Επιπλέον, περιφερειακοί προορισμοί στην ηπειρωτική χώρα και στα νησιά θα φιλοξενούν επίσης αυτούς τους σταθμούς. Το Orama Nexus, η πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από την Orama Ventures, σχεδιάζει τη δημιουργία σταθμών Vertiport σε βασικές περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε περισσότερα από είκοσι άλλα αστικά κέντρα και νησιά.

Επιπλέον, το Orama Nexus θα δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο από περισσότερους από εκατό σταθμούς Vertistops – μικρούς σταθμούς επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών – σε όλη την Ελλάδα.

Στόχος της πλατφόρμας ON είναι να επεκτείνει το δίκτυό της και να παρέχει τακτικές ή κατά παραγγελία υπηρεσίες, συνδέοντας κάθε γωνιά της χώρας και βελτιώνοντας την αεροπορική συνδεσιμότητα.

taxi-iptamena-patra-rio-antirio-taxi-ellada-apptaxi-taxiapp-app-efarmogi

Ταξί ιπτάμενα πάνω από την Πάτρα συγκεκριμένα στην γέφυρα Ρίο Αντίρριο

Σύνδεση διεθνών πυλών και δημοφιλών προορισμών

Ταξί ιπτάμενα στην Ελλάδα: Το Orama Nexus στοχεύει να συνδέσει μεγάλες διεθνείς πύλες, όπως το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» με το κέντρο της πόλης και διάφορους δημοφιλείς προορισμούς.

Αυτό θα επιτρέψει στους τουρίστες να ταξιδεύουν με ευκολία απευθείας στις τοποθεσίες που έχουν επιλέξει, βελτιώνοντας τη συνολική τους εμπειρία στην Ελλάδα.

Επέκταση του εύρους και θετικός αντίκτυπος

Επί του παρόντος, τα eVTOL έχουν εκτιμώμενη εμβέλεια λειτουργίας 150 μιλίων (240 χιλιομέτρων).

Ωστόσο, ο διασυνδεδεμένος σχεδιασμός των σταθμών Vertiport και Vertistop εξασφαλίζει ότι η συνδυασμένη απόσταση μεταξύ των προορισμών υπερβαίνει την ονομαστική εμβέλεια του αεροσκάφους. Καθώς η τεχνολογία των μπαταριών συνεχίζει να εξελίσσεται, η εμβέλεια των eVTOL αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά. Το δίκτυο της Orama Nexus, σχεδιασμένο με γνώμονα αυτή την επέκταση, θα επηρεάσει θετικά την καθημερινότητα των κατοίκων σε όλη την Ελλάδα.

Φιλόδοξα επενδυτικά σχέδια

Η Orama Nexus σχεδιάζει να συγκεντρώσει πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ για την αρχική φάση της επένδυσης, ενώ η συνολική επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ κατά τα πρώτα δέκα χρόνια λειτουργίας.

Τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη του δικτύου, την απόκτηση αεροσκαφών και την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών.

Μελλοντικές προοπτικές και εταιρική σχέση

Ταξί ιπτάμενα στην Ελλάδα: Η Orama Nexus θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με κυβερνητικούς φορείς και δυνητικούς εταίρους σε συναφείς τομείς για να διασφαλίσει την επιτυχή έναρξη λειτουργίας.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA), εργάζεται για τη δημιουργία ενός νομοθετικού πλαισίου για την ενσωμάτωση της εναέριας κυκλοφορίας αυτής της αναδυόμενης βιομηχανίας. Με ευνοϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις και τα αναμενόμενα χρονοδιαγράμματα παράδοσης των κατασκευαστών eVTOL, η Orama Nexus στοχεύει να ξεκινήσει τις υπηρεσίες  taxi στην Ελλάδα έως το 2026.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

 

author avatar
Engine Power
  • moto bafi karterado thira ,engine power
    2 Τροχοί - Moto

    Μπαφετης Gas Station – Bikes – Piaggio στη Σαντορίνη

    Μπαφετης Gas Station – Bikes – Piaggio στη Σαντορίνη ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ PIAGGIO VESPA APRILIA MOTO-BAFI Πρατήριο υγρών καυσίμων ΕΚΟ Βουλκανιζατέρ Ελαστικών Car Wash Parts & Accessories Εμπόριο auto-moto Διεύθυνση: ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ ΘΗΡΑ Τ.Κ. 84700 Τηλέφωνο: 2286025140 [...]
  • 4 τροχοί - Auto

    Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift 2025 στη Χίο

    Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift 2025 στη Χίο Το Αθλητικό Σωματείο Αυτοκινητιστών Χίου (ΑΣΑΧίου) θα διοργανώσει τον πέμπτο γύρο του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift στις 7 και 8 Ιουνίου στο Αεροδρόμιο των Ολύμπων. Στον αγώνα θα συμμετάσχουν 35 [...]
  • geraneia-x-third-edition-to-apolyto-extreme-enduro-epistrefei-stous-agious-theodorous-finale-fotia-gia-to-2025
    2 Τροχοί - Moto

    GERANEIA X Third Edition: Το απόλυτο Extreme Enduro επιστρέφει στους Αγίους Θεοδώρους – φινάλε φωτιά για το 2025!

    GERANEIA X Third Edition: Στους πρόποδες των Γερανείων, εκεί που το χώμα έχει μνήμη και οι πέτρες κρατούν κακίες, ετοιμάζεται το τρίτο κεφάλαιο του Geraneia X: το EXTREME ENDURO Αγίων Θεοδώρων στις 29–30 Νοεμβρίου. Επίσημο, [...]
  • ta-lasticha-tis-motosykletas-to-mono-simeio-pou-se-enonei-me-ton-dromo
    2 Τροχοί - Moto

    Τα λάστιχα της μοτοσυκλέτας: Το μόνο σημείο που σε ενώνει με τον δρόμο

    Τα λάστιχα της μοτοσυκλέτας: Τα λάστιχα είναι η ψυχή της ασφάλειας στη μοτοσυκλέτα. Μάθε πώς να τα επιλέγεις, πότε να τα αλλάζεις και γιατί είναι το πιο κρίσιμο σημείο επαφής με τον δρόμο. Είναι ίσως [...]
  • auto louvaris,engine power
    Αυτοκίνητο

    Bentley Continental GΤ | AUTO LOUVARIS

    Bentley Continental GΤ | AUTO LOUVARIS AUTO LOUVARIS ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ EXTREME SUPER CARS ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ 117 ΑΧΑΡΝΕΣ – ΑΤΤΙΚΗ Engine Power See Full Bio
  • λιοσατος,engine power
    4 τροχοί - Auto

    Auto the Best Liosatos Cars

    Auto the Best Liosatos Cars AUTO THE BEST LIOSATOS CARS   ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6943870534 ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ 221 ΧΑΪΔΑΡΙ (ΠΡΩΗΝ ΤΖΩΝ ΚΕΝΝΕΝΤΙ) ΧΑΙΔΑΡΙ https://auto-the-best-liosatos.car.gr/   Engine Power See Full Bio
  • Engine-power-h-epistrofh-4-2-25-proto-epeisodio-michail-kontizas-engine-power
    Τηλεοπτική εκπομπή

    Engine Power η επιστροφή 4/02/2025

    Engine Power η επιστροφή 4/02/2025 ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ! Η σατιρική εκπομπή που θα ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕΙ τον μηχανοκίνητο κόσμο! 🏁💥 Κυρίες και κύριοι, φορέστε τις ζώνες σας γιατί η απόλυτη σατιρική εκπομπή για τον μηχανοκίνητο κόσμο είναι εδώ [...]
  • Αγώνες | Events

    Πρόγραμμα αγώνων καρτ 2021.

    Πρόγραμμα αγώνων καρτ 2021 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΡΤ 2021 Η Επιτροπή Αγώνων (ΕΠ.Α.) ανακοινώνει τα προγράμματα των αγώνων Karting του 2021, για το θεσμό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting, για τα έπαθλα Rotax Max Challenge και IAME [...]
  • 24o-motor-festival-larissa-mhxnokinitos-athlitismos-dhmos-larisaion-skepasth-agora-neapolis
    2 Τροχοί - Moto

    Διαστημικό το 24ο Motor Festival στην Λάρισα!!!

    Διαστημικό το 24ο Motor Festival στην Λάρισα: Το 24ο Motor Festival στην Λάρισα ήταν βγαλμένο από άλλο πλανήτη και πέρασε σε άλλη διάσταση αφού κατέρριψε όλα τα προγνωστικά!! Το 24ο Motor Festival στην Λάρισα ήταν βγαλμένο από [...]
  • 4 τροχοί - Auto

    To διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκούρτης πλησιάζει!

    Η πρώτη έκθεση αυτοκινήτου στη Γερμανία με το όνομα IAA (Internationale Automobil-Ausstellung στα γερμανικά, ή International Motor Show Germany, στα αγγλικά) έγινε το 1897 (!) και συνεχίζεται έως και σήμερα! Είναι η μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτων [...]

Motor Festival ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

MOTOR-FESTIVAL-ΔΕΘ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ