Μοναδικά μοντέλα στο Automotoretrò 2020

Στην 38ο διεθνή έκθεση κλασσικών αυτοκινήτων Automotoretrò (30 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου) που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του πρώην εργοστασίου της Fiat στο Lingotto (Τορίνο), η FCA Heritage, το τμήμα της FCA που είναι αφιερωμένο στην ιστορία και στα κλασσικά οχήματα του ομίλου, θα έχει εντυπωσιακή παρουσία με σειρά μοναδικών μοντέλων των Alfa Romeo, Fiat, Lancia και Abarth.

Στον χώρο της FCA Heritage το κοινό θα μπορεί να απολαύσει την Alfa 24HP του 1910. Το συγκεκριμένο μοντέλο σηματοδοτεί τη γέννηση της μάρκας  A.L.F.A. (Società Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) που πραγματοποιήθηκε πριν από 110 χρόνια στις 24 Ιουνίου του 1910. Το 24HP μαζί με το 12HP είναι τα πρώτα δείγματα της συνεργασίας του Ugo Stella (πρώτου Διευθύνοντα Συμβούλου της μάρκας) και του σχεδιαστή Giuseppe Merosi. Στο πλευρό της 24HP θα βρεθεί και η πανέμορφη 6C 1500 SS, η οποία κέρδισε το Mille Miglia του 2019.

Το 2020 σηματοδοτεί επίσης τα 40α γενέθλια του Fiat Panda, ενός πραγματικού συμβόλου για την μάρκα, αλλά και γενικότερα την αυτοκίνηση. Ο έξυπνος σχεδιασμός με τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις και την κορυφαία εκμετάλλευση του εσωτερικού χώρου συνοδεύτηκε από σειρά μηχανολογικών καινοτομιών, όπως είναι η τοποθέτηση συστήματος τετρακίνησης για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο πόλης. Το αυτοκίνητο που θα παρουσιαστεί στην έκθεση θα είναι ένα από τα πρώτα Panda 30 (1980) που κατασκευάστηκαν.

Τέλος στα πλαίσια της παρουσίασης της νέας σειράς γνήσιων ανταλλακτικών της Mopar για κλασσικά αυτοκίνητα της FCA, το κοινό θα δει από κοντά σε μία Lancia Delta HF Intergrale που βρίσκεται στη φάση ανακατασκευής του νέους προφυλακτήρες του μοντέλου που κατασκευάζονται και πάλι με τις πρωτότυπες μήτρες και μεθόδους παραγωγής.

Πηγή : newsbeast.gr/ Νίκος Τσάδαρης