Η Μάρω Σακελλαροπούλου ταράζει τα κύματα

maro-sakellaropoulou-jetski-motorsport-sea-champion-passion-jet-kungfu-marw-sakellaropoulou

Η Μάρω Σακελλαροπούλου ταράζει τα κύματα

Η Μάρω Σακελλαροπούλου μπορεί να μην είναι ο Kung Fu Panta αλλά όσο είναι πάνω στο Jetski θα κάνει τα πάντα να μας εντυπωσιάζει, κερδίζει και διδάσκει με την προσωπικότητας της.

Motorsport News: Η Μάρω Σακελλαροπούλου είναι ένα μικρό άτακτο κορίτσι, με χαρακτηριστική παιχνιδιάρικη φωνή, κάνει πάντα του κεφαλιού της, ένα σωρό σκανδαλιές και μπλέκει πάντα σε περιπέτειες. Απόλαυσε άλλη μια ξεχωριστή προσωπικότητα του Engine Power αποκλειστικά στο SPORTIME.

Μάρω Σακελλαροπούλου, πόσα χρόνια jet-ski, πόσα χρόνια έχεις επαφή με την θάλασσα;

Μάρω Σακελλαροπούλου: Η πρώτη επαφή με το jet ski το όρθιο ήταν το 1992 όπου από την πρώτη στιγμή που το οδήγησα έπαθα πλάκα που λένε καθώς συνδύαζε την τρέλα μου με το νερό, το παιχνίδι την αίσθηση ελευθερίας. Πολλές ώρες πτώσης στο νερό που η μόνη μου έννοια ήταν μην πνιγώ γιατί γελούσα με κάθε πτώση. Η καλύτερη διασκέδαση που είχα και έχω ακόμα.
Πόσο δύσκολη ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος στο jet-ski κόντρα σε άντρες;

Καταρχήν να διευκρινίσω πως δεν ήταν και είναι επιλογή μου να συναγωνίζομαι με το αντρικό φύλο. Η έλλειψη άλλης γυναικείας συμμετοχής ήταν και είναι αυτό που το καθόρισε. Σαφώς και ήταν δύσκολο και πολλές φορές άπιαστο όνειρο. Οι αγωνιστικές συνθήκες είναι σκληρές για μια γυναίκα απέναντι στους άντρες σε όλα τα επίπεδα ειδικά σε ένα άθλημα όπως το jet-ski που όλοι οι αγωνιζόμενοι τρέχουν μαζί και όχι ξεχωριστά.
Πόσο δύσκολο είναι σαν άθλημα το jet-ski;

Είναι αρκετά δύσκολο, επίπονο με αποθέματα αντοχής και άριστης φυσικής κατάστασης. Η προσπάθεια να ισορροπήσεις στη θάλασσα σε συνδυασμό με την ταχύτητα και την οδηγική συμπεριφορά του jet-ski το καθιστούν στην κορυφή της δυσκολίας. Με επιμονή υπομονή και πολύ πολύ προπόνηση αυτό γίνεται εφικτό.

sakellaropoulou-jet-maro-sakellaropoulou-jetski-motorsport-sea-champion-passion-jet-kungfu-marw-sakellaropoulou-jet-ski

Τι ήταν αυτό που κέρδισε τη Μάρω Σακελλαροπούλου και ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο άθλημα;

Επειδή είμαι άνθρωπος που βαριέται εύκολα η συνεχόμενη εξέλιξή μου μέσα από τις χρόνιες προπονήσεις ήταν το κομβικό στοιχείο που με κέρδισε. Να προσπαθώ να εφαρμόζω διαφορετικές
τεχνικές και να ξεπερνώ τις ικανότητές μου κάθε φορά.
Σε τι επίπεδο βρίσκεται στην Ελλάδα το jet- ski;

Σήμερα δυστυχώς είναι στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας των αγώνων με jet- ski. Η συνεχόμενη οικονομική κρίση και η έλλειψη νέων οδηγών στο άθλημα καθώς και η αλλαγή της νομοθεσίας σε
αγωνιστικό επιπεδο τείνουν να το εξαφανίσουν. Αν δεν αλλάξουν όλα αυτά το τέλος είναι αναπόφευκτο.
Ποιες για σένα θα ήταν οι προτάσεις εξέλιξης-βελτίωσης του αθλήματός σου, σε αγωνιστικό επίπεδο;

Εφόσον οι κυβερνήσεις ακολουθούν τα πρότυπα των άλλων χωρών ας τα φέρουν και εδώ στην Ελλάδα όσο αφορά τους αγώνες με jet- ski. Πρέπει να αλλάξουν μυαλά και να παρθούν πρωτοβουλίες. Αλλά πρώτα απ όλα πρέπει να “διαφημιστεί” το άθλημα ώστε να ελκύσει αγωνιζόμενους και διαφημιστές – χορηγούς. Ένα βαλκανικό πρωτάθλημα στις θάλασσες μας θα ήταν μία καλή αρχή όπως διεξάγει η
βουλγαρία.
Τι θα έλεγε η Μάρω Σακελλαροπούλου να προσέξει αρχάριος όταν οδηγεί jet- ski;

Παν μέτρον άριστον. Είναι η κατάλληλη οδηγία. Σιγά σιγά και χωρίς μεγάλες ταχύτητες να μάθει την συμπεριφορά του jet- ski και να έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό και ο ίδιος και το jet. Καλό θα ήταν να είναι απομακρυσμένος από λουόμενους και σκάφη. Τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους. Όρεξη και θέληση είναι απαραίτητα.

jet-maro-sakellaropoulou-jetski-motorsport-sea-champion-passion-jet-kungfu-marw-sakellaropoulou-jet-ski

Πες μου τα highlights της πορείας σου αγωνιστικά – τις επιτυχίες της Μάρω Σακελλαροπούλου;

Ο πρώτος μου αγώνας ήταν το 2015 (όπου και τερμάτισα τελευταία εννοείται) μετά κόπων και βασάνων. Το 2016 με ακατάπαυστες προπονήσεις άρχισα να ανεβαίνω στο βάθρο και να καταλήγω στο τέλος του πρωταθλήματος στη δεύτερη θέση. Το ίδιο συνέβει και το 2017 και ήρθε το 2018 όπου η τελική βαθμολογία όλων των αγώνων με ανέβασε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Το να βλέπεις την πορεία σου και την εξέλιξή σου από το μηδέν είναι η μεγαλύτερη επιτυχία που έχω και δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα κύπελο ή μετάλλιο.
Σε ποιον – ποιους θα ήθελες η Μάρω Σακελλαροπούλου να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ;

Κάθε λέξη κάθε συμβουλή που μου έδιναν οι άνθρωποι του χώρου έμενε χαραγμένη στο μυαλό μου και καθόρισε την πορεία μου και τους ευχαριστώ όλους. Ειδικά ευχαριστώ τις ομάδες μου Regent Hellas και Hydro Jet custom που πίστεψαν σε μένα, ευχαριστώ την οικογένειά μου και τους δικούς μου ανθρώπους. Σε αυτούς συγκαταλέγεσαι κι εσύ Μιχάλη καθώς με ανέδειξες μέσω των εκπομπών σου στο μηχανοκίνητο κόσμο.
Δημιουργούνται φιλίες στο άθλημά σου? Πως είναι γενικά οι σχέσεις των αθλητών;

Φιλία είναι μικρή λέξη με μεγάλη σημασία. Θεωρώ πως δημιουργούνται σχέσεις άλλοτε φιλικές άλλοτε ανταγωνιστικές άλλοτε συμφεροντολογικές και άλλοτε κακές. Όπως συμβαίνει στην καθημερινότητα άλλωστε. Η φιλία θα καθοριστεί από τον χρόνο και την ποιότητα της σχέσης και των δύο μερών. Η αγάπη για το άθλημα και ο χρόνος που περνάμε μαζί οι αθλητές βοηθούν στον ορισμό της φιλικής σχέσης στην ευγενής άμιλλα και τον αμοιβαίο σεβασμό.
Ποιός αγώνας είναι ως και σήμερα αξέχαστος στη Μάρω Σακελλαροπούλου;

Δεν θα σβήσει ποτέ από την μνήμη μου ο αγώνας του Σεπτεμβρίου 2018 στην Ανάβυσσο όπου μετά την εκκίνηση του αγώνα και το τέλους του πρώτου γύρου σε μία στροφή μπλέχτηκε το quick stop (σβήσιμο έκτακτης ανάγκης) με το σωσίβιο μου με αποτέλεσμα να τραβηχτεί και να σβήσει τη μηχανή του jet. Να βρίσκομαι στο κέντρο της πίστας με το μηχανάκι σβηστό να μην έχω αντιληφθεί τι έγινε, να ακούω τα μηχανάκια των συναθλητών μου να με πλησιάζουν και να με προσπερνούν, να προσπαθώ να κρατηθώ σε ισορροπία επάνω στο jet να ζω ένα δράμα.. και να καταφέρνω να τερματίζω πρώτη περνώντας τον προπορευόμενο στην τελευταία στροφή του 5 γύρου.. Αδρεναλίνη στο έπακρο σωστή οδηγική στρατηγική και τεχνικά αψεγάδιαστη πορεία αφού απορώ κι εγώ με τον εαυτό μου!!! (γέλιο) Δεν ξέρω αν θα ξαναζήσω τέτοια στιγμή!

maro-sakellaropoulou-jetski-motorsport-sea-champion-passion-jet-kungfu-marw-sakellaropoulou-jet-ski

Τι είναι αυτό που σου συνέβη και σε έκανε πιο δυνατή;

Όλα ωραία και καλά στο τέλος αλλά από την αρχή δεν είχα την αποδοχή πολλών ανθρώπων του χώρου ακόμα και συναθλητών μου. Υπήρχαν άνθρωποι που ήθελαν να με μειώσουν να με αδικήσουν να με σταματήσουν από το άθλημα με διάφορους τρόπους. Όλοι αυτοί άθελά τους με έκαναν πιο δυνατή επίμονη συγκεντρωμένη στο στόχο μου. Ίσως όταν μάχεσαι με αντίξοες συνθήκες να μεταμορφώνεσαι σε μια δύναμη που ούτε εσύ ο ίδιος δεν γνωρίζεις. Το έζησα, το ξέρω και τους ευγνωμονώ.
Η Μάρω Σακελλαροπούλου με ποιόν ήρωα ταυτίζεσαι περισσότερο;

(ξεκαρδιστικό γέλιο) θα σου πω αλλά μη γελάσεις. Με το φρου-φρου. Ο Φρου Φρου ήταν ένας τοσοδούλης ήρωας με κόκκινα, ζωηρά μαλλιά μέσα στον κόσμο των μεγάλων. Ένα μικρό άτακτο ξωτικό, με χαρακτηριστική παιχνιδιάρικη φωνή, μέσα στον κόσμο των ανθρώπων. Ο χαρακτήρας του ζωηρός όσο και τα μαλλιά του. Έκανε πάντα του κεφαλιού του, ένα σωρό σκανδαλιές και έμπλεκε πάντα σε περιπέτειες.
Τι είναι αυτό που δεν έχεις κάνει ποτέ αλλά θα ήθελες κάνεις – πετύχεις;

Δεν θα ξεχάσω την έκφραση της μητέρας μου όταν στα 15 μου της ανακοίνωσα το τι ήθελα να γίνω… Ήθελα να γίνω οδηγός αγώνων με μηχανές (πίστα). Ναι ήταν το όνειρό μου και κάπου πίσω στο μυαλό μου ίσως ακόμα να είναι. Μου αρέσει η ταχύτητα και να οδηγώ. Οδηγώ από 8 χρονών μηχανάκι όταν άλλα παιδάκια έπαιρναν τα ποδήλατα. Ποτέ δε ξέρεις… Ζούμε για να ελπίζουμε…
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σ έναν αγώνα της Μάρω Σακελλαροπούλου;

Πάλι θα γελάσεις…. Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι να δουλέψει σωστά η μηχανή του jet ski. Να μην με αφήσει στα μισά και δε μπορέσω να τερματίσω. Να μη χαλάσει.. Το να χτυπήσω δεν είναι καν σαν σενάριο στο μυαλό μου γιατί το θεωρώ κατασταλτικό παράγοντα για έναν αθλητή. Έχω τρέξει και με σπασμένο πλευρό… τουλάχιστον τερμάτισα. Να τερματίσει και το μηχανάκι μου θέλω… τίποτε άλλο.
Ποια είναι τα δυνατά και αδύνατα στοιχεία σου

Αν εννοείς αγωνιστικά δυνατό και αδύνατο στοιχείο μου είναι η επιμονή μου. Σπάει κόκαλα. Δεν δέχομαι για τον εαυτό μου να τα παρατήσω. Όταν θα ξεκινήσω κάτι πρέπει και να το τελειώσω. Αυτό είναι επικίνδυνο γιατί μπορώ να ρισκάρω ακόμα και την υγεία μου. Προσωπικά ότι είμαι πολύ ευαίσθητη. Το θεωρώ και δυνατό και αδύνατο στοιχείο ανάλογα με τις περιστάσεις.

sakellaropoulou-dias-skilos-maro-sakellaropoulou-jetski-motorsport-sea-champion-passion-jet-kungfu-marw-sakellaropoulou-jet-ski

Ποιες είναι οι αγαπημένες δραστηριότητες εκτός του jet ski της Μάρω Σακελλαροπούλου;

Το κουνγκ φου και ειδικά το Fu Jow Pai (το νύχι της τίγρη). Πρόκειται για μια κινέζικη πολεμική τέχνη νότιου στύλ που ασχολούμαι περισσότερα χρόνια από το jet ski, περίπου 16. Και σ αυτό το άθλημα η συνεχής αυτοβελτίωση και εξέλιξη είναι αυτό που με συναρπάζει και με βλέπω να γερνάω πάνω στο jet κάνοντας κουνγκ φου! (γέλιο) Eπίσης μου αρέσουν οι αγώνες αυτοκινήτου! Το 2022 έτρεξα ως συνοδηγός με τον Σπύρο Μπογδάνο στη microcars όπου πήραμε τη 3η θέση στο πρωτάθλημα κι εγώ την πρώτη σαν συνοδηγός.
Πες μας τι σημαίνει για σένα ο Δίας καλά δε θυμάμαι τον λένε τον σκύλο

Ο Δίας είναι το παιδί που δε μεγαλώνει ποτέ. Είναι ο πιο πιστός φίλος που ακολουθεί και συμμετέχει σε ότι κάνω. Είναι η φιλία που λέγαμε…
Η Μάρω Σακελλαροπούλου τελικά πόσο δυναμική είναι ως άνθρωπος? Σε ποια εποχή πιστεύεις ότι θα ταίριαζες περισσότερο και γιατί.

Από μόνη μου δεν είμαι τόσο δυναμική κι όμως. Έχω χαμηλή αυτοεκτίμηση και πολλές φορές θέλω τον άνθρωπο που πιστεύει πραγματικά σε μένα να με σπρώξει για να ξεκινήσω. Σίγουρα θα επέλεγα το μέλλον γιατί στο παρελθόν δεν θα θελα ποτέ να ζήσω. Ξέρω τι έχει γίνει..
Οι στόχοι σου για το 2023;

Πέρα από την υγεία ο στόχος μου είναι οι προπονήσεις. Είτε γίνουν αγώνες είτε όχι δεν θα σταματήσω την εξέλιξη και την προσωπική μου βελτίωση. Τώρα αν μπορώ να βοηθήσω στην εξάπλωση του αθλήματος θα ήταν για μένα ιδανικό.
Το μήνυμά σου για το θέμα των τροχαίων και την οδική ασφάλεια;

Δυστυχώς πρέπει να πάθουμε για να μάθουμε.. εμείς οι γονείς πρέπει να εκπαιδεύουμε από νωρίς τα παιδιά μας στην ασφάλεια και την τήρηση των κανόνων. Εμείς θα δώσουμε το παράδειγμα όπως να φοράμε ζώνη ή κράνος, να μην περνάμε κόκκινο, να μην τρέχουμε να μην πίνουμε. Και μετά να δώσουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία μέσω αθλημάτων να μπορούν να τρέχουν με ταχύτητα και ασφάλεια.

motorsport-sea-champion-passion-jet-kungfu-marw-sakellaropoulou-jet-ski

Δείτε όλα τα θέματα του Engine Power  στο SPORTIME!!!

Επιστροφή στην Αρχική

ζημινοπουλοσ ελαστικα κορινθοσ

ELESPO ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

CTD AUTO MOTO ACCESSORIES

CTD ACCESSORIES

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ENJOY THE RIDE

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ENJOY THE RIDE

KOLIOUSIS SUZUKI PARTS

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΦΑΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ OPEL ΧΑΛΚΙΔΑ

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΧΑΛΕΠΛΗΣ SERVICE ΛΑΜΙΑ

ΚΟΥΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑ ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ

latsis συνεργειο αυτοκινητων

Φανοποιεια Ζηκοσ team περιστερι