
Marc Márquez ο Μεγαλύτερος οδηγός όλων των Εποχών: Ο Marc Márquez δεν είναι απλώς ένας ακόμα πρωταθλητής. Είναι ο άνθρωπος που γύρισε το MotoGP ανάποδα, το παιδί-θαύμα που μεγάλωσε, έπεσε, σηκώθηκε, κι επέστρεψε πιο αδίστακτος από ποτέ. Στα 32 του πλέον, με εννέα παγκόσμιους τίτλους στο βιογραφικό – επτά στο MotoGP και δύο στις μικρές κατηγορίες – ο Ισπανός γράφει την ιστορία με το κράνος του.
Από τον «σωτήρα της Honda» στον «θεό της Ducati»
Για χρόνια ήταν ο ήρωας της Honda. Οδήγησε τη μηχανή πέρα από τα όριά της, την έσπρωξε σε νίκες που κανείς άλλος δεν θα τολμούσε. Αλλά η καριέρα του δεν ήταν μόνο θρίαμβοι – οι τραυματισμοί τον έσπασαν, κυριολεκτικά και ψυχολογικά. Και όλοι ψιθύριζαν: «Τελείωσε ο Márquez;».
Η απάντηση ήρθε το 2025, με την Ducati. Κόκκινο, φωτιά, αναγέννηση. Έντεκα νίκες, τίτλος από την πρώτη χρονιά και ένα μήνυμα: Ο Marc Márquez δεν πεθαίνει. Ανασταίνεται.
Ο μονομάχος που παίζει με τη βαρύτητα
Ο Márquez δεν οδηγεί. Χορεύει πάνω στη μοτοσικλέτα. Τα σώματα άλλων αναβατών μοιάζουν με επιβάτες· ο Marc είναι ο σκηνοθέτης. Κλειδώματα φρένων, γωνίες που σπάνε τους νόμους της φυσικής, σώσιμο της μοτοσικλέτας με τον ώμο. Ο άνθρωπος είναι highlight reel μόνος του.
Ο θρύλος ήρθε για να μείνει
Μετά από εννέα τίτλους, ο κόσμος αναρωτιέται: είναι ήδη πάνω από τον Rossi; Έχει αφήσει πίσω του τον Doohan; Έχει γίνει ο GOAT; Οι αριθμοί τον τοποθετούν στο πάνθεον, αλλά το στυλ του, η αφοβία του, η «τρέλα» του στις μάχες, είναι αυτά που τον κάνουν μοναδικό.
Marc Márquez ο Μεγαλύτερος οδηγός όλων των Εποχών: Ο νέος ορισμός του «θρύλου»
Δεν έχει σημασία αν είσαι fan ή hater. Όταν ο Márquez βγαίνει στην πίστα, όλοι ξέρουν ότι θα γίνει χαμός. Είναι ο αναβάτης που δεν παίζει «safe», είναι ο πολεμιστής που ρισκάρει μέχρι το κόκαλο. Κι αυτό τον ανεβάζει στο επίπεδο των αθάνατων. Marc Márquez – ο άνθρωπος που δεν αρκείται να οδηγεί. Δημιουργεί θρύλο, γύρο με τον γύρο.
«Στο Engine Power ο κινητήρας της επικαιρότητας δεν σβήνει ποτέ, μείνετε στην τροχιά μας για κάθε στροφή, προσπέραση και έκρηξη αδρεναλίνης στον κόσμο της μηχανοκίνησης!»
Στην πίστα της ενημέρωσης: Μιχάλης Κοντιζάς